Plænelufter

Plænelufter

4 varer
Viser 1 - 4 af 4 produkter

Plænelufter / vertikalskærer / mosfjerner

Vil du gerne have en flot græsplæne, så kan en kombineret vertikalskærer og plænelufter gøre arbejdet meget lettere og hurtigere for dig. Prøv den og mærk effekten.

Du bruger den præcis som en græsslåmaskine. I maskinen vil en række knive på valse skære nogle riller i plænen, der trækker dødt græs og m...

Plænelufter / vertikalskærer / mosfjerner

Vil du gerne have en flot græsplæne, så kan en kombineret vertikalskærer og plænelufter gøre arbejdet meget lettere og hurtigere for dig. Prøv den og mærk effekten.

Du bruger den præcis som en græsslåmaskine. I maskinen vil en række knive på valse skære nogle riller i plænen, der trækker dødt græs og mos med sig og skaber luft til plænen. Især i lerholdigt jord er der en tendens til, at jorden bliver iltfattig.

Der er 7 forskellige højdeindstillinger på -15, -10, -5, 0, 4, 8, 12 mm. På den måde kan du selv tilpasse, hvor dybe riller, du ønsker i plænen og derved, hvor meget ilt, du vil give dit græs. Det skaber bedre forhold for, at rødderne kan gro. Plænelufteren er inklusiv opsamler, så du ikke behøver at samle græsset bagefter. Den kan dog også benyttes uden opsamleren.

Den benzindrevne motor, er en 4 HK 4-takts Lifan motor, der udover at være kraftig også er let at håndtere. Plænelufteren har justerbare håndtag, så du ikke overbelaster ryggen og skuldrene i dårlige arbejdsstillinger. Maskinen måler 400 mm og er derfor let at have stående i garagen eller skuret.

Hvad gør en plænelufter? 

En plænelufter er en maskine, der giver græsrødderne mere luft ved at løsne det øverste lag af jord i græsplænen. Små knive river i overfladen, så vissent græs, mos og ukrudt bliver revet løs. Når plænelufteren har fjernet det øverste lag i jorden, får græsset mere luft til at kunne vokse. 

Hvad er en vertikalskærer?

En vertikalskærer er det samme som en plænelufter. En vertikalskærer er altså en maskine, der fjerner mos og vissent græs fra græsplænen. 

Vertikalskæreren har en valse med små knive på, som kan rotere. De små knive på vertikalskæreren stikker lodret, altså vertikalt, ned i det øverste jordlag på græsplænen, og på denne måde løsnes vissent græs og mos.

Mindre
Mere

Kategorier