Havefræser

Havefræser

12 varer
Viser 1 - 12 af 12 produkter

Havefræser med mange funktioner

Hvis du har en have, er en havefræser et fantastisk stykke værktøj. Havefræsere bruges oftest, når der skal anlægges et nyt bed. De fræser jorden op og gør det muligt at plante i jorden. Men en havefræser giver en hel masse andre muligheder og er et ægte multiværktøj at have i haven.

Her hos PrimusDanmark finder...

Havefræser med mange funktioner

Hvis du har en have, er en havefræser et fantastisk stykke værktøj. Havefræsere bruges oftest, når der skal anlægges et nyt bed. De fræser jorden op og gør det muligt at plante i jorden. Men en havefræser giver en hel masse andre muligheder og er et ægte multiværktøj at have i haven.

Her hos PrimusDanmark finder du et kæmpe udvalg af forskellige havefræsere. Hvis du leder efter en havefræser med det hele, kan du kigge på vores model med tre forskellige funktioner samlet i én maskine. Her får du både fræser, fejer og græsklipper. At bruge fræseren som fejemaskine er især effektivt om vinteren, når der skal fjernes sne fra fortorvet.

Find smart tilbehør til din havefræser hos PrimusDanmark

Foruden selve maskinerne, finder du også en masse forskelligt tilbehør til dem. For eksempel er det intet problem, hvis dine klinger bliver slidte eller går i stykker. Vi leverer både klinger til nyere modeller, men også ældre modeller fra før 2014.

Ligesom de mindre modeller med tre forskellige muligheder, kan du også få fræsere, der er dedikerede til en enkelt funktion. For eksempel har vi helt almindelige fræsere, der er beregnet til arbejdet i haven. Her har du dog stadig mulighed for at tilkøbe sneskraber eller sneslynge, hvis der er behov for det.

Hvad er en havefræser?

En havefræser er en maskine med roterende knive, der bruges til at rode op i jorden, så du kan give jorden ny ilt og næring. Hvis du vil anlægge en ny græsplæne, kan du med fordel bruge denne maskine. 

Hvilken havefræser er bedst?

Den bedste havefræser afhænger af, hvad dine behov er. Du kan både få eldrevne og benzindrevne havefræsere. 

Benzindrevne havefræsere er mere fleksible end eldrevne, da du ikke er afhængig af en stikkontakt. Ulempen er, at de larmer og forurener meget. 

Eldrevne havefræsere larmer næsten ikke, og så er de mere miljøvenlige. En ulempe er, at du skal slæbe rundt på en ledning til den eldrevne havefræser.

Hvordan bruger man en havefræser?

Du bruger havefræseren ved at skubbe den hen over det område, du gerne vil fræse. Havefræsere har en motor med roterende knive og skovle, der skærer i jordlaget. Knive, motor mm. er monteret på et stativ med håndtag, så du nemt kan styre og betjene havefræseren.

Det er også muligt at købe tilbehør til din havefræser. Hos PrimusDanmark.dk kan du købe ekstra knive, plove og hjul til din havefræser. 

Walk-behind fræsere til din have

Opdag vores udvalg af walk-behind fræsere, der er designet til at gøre havearbejde til en leg! Med vores pålidelige og kraftfulde fræsere kan du nemt og effektivt forberede jorden til plantning, fjerne ukrudt og løsne jorden for optimal vækst. Uanset om du har en lille køkkenhave eller en større have, har vi den rette walk-behind fræser til dine behov. 

Gør havearbejdet til en fornøjelse med vores fræsere, der hjælper dig med at opnå smukke og frodige resultater med minimal indsats. 

Hvad kan man bruge en havefræser til?

En havefræser er alsidig og har mange funktioner i haven. Her kan du se nogle eksempler på opgaver i haven, som din havefræser kan hjælpe med at løse: 

  1. Forberede jorden til plantning

Havefræsere er ideelle til at forberede jorden, så den bliver klar til plantning. Fræseren løsner jorden og fjerner ukrudt og sten, og den kan også hjælpe med at få gødning eller kompost blandet godt i jorden, så strukturen og næringen i jorden forbedres.

  1. Fjerne græs i et område

Vil du fjerne græs fra et område i haven, så er havefræseren et effektivt redskab. 

  1. Luftning af jorden

Havefræseren er god til luftning af jorden. Ved at køre fræseren over jorden og lufte den, forbedres jordstrukturen i din have, og den kan samtidig hjælpe med at bekæmpe ukrudt og skadedyr i jorden. 

  1. Fjerne rodnettet i jorden

Vil du have fjernet et kraftigt rodnet i jorden fra eksempelvis en busk eller et træ, der er blevet fjernet i haven, så er havefræseren en effektiv hjælper. Den kan nemlig nemt skære gennem rødderne. 

Sådan havefræser du dine bede

Når du fræser jorden i dine bede, så blandes næringsstofferne i jorden. Det giver dine nye planter bedre vækstbetingelser. Her kan du læse, hvordan du fræser dine bede - trin for trin.

  1. Forbered dit bed

Fjern store sten, grene og andet haveaffald fra bedet. Fjern ukrudt manuelt eller med en ukrudtsbrænder eller et andet haveredskab til fjernelse af ukrudt. 

  1. Indstil din havefræser

Juster din havefræser, så den er indstillet til den dybde, der passer til din jordtype. Normalt skal dybden ikke være mere end 15-20 cm. 

  1. Start havefræseren

Tænd for havefræseren og kør den frem og tilbage over bedet på samme niveau hele tiden - det giver et mere jævnt udseende. 

  1. Fræs jorden i flere retninger

Det er altid en god idé at fræse over jorden flere gange, så jorden bliver fræset i flere retninger. Det giver det bedste resultat i sidste ende, og sikrer, at jordstrukturen er løsnet og de sidste rødder fra ukrudt er fjernet. 

  1. Jævn jorden igen

Når du er færdig med at fræse jorden, så skal den glattes ud med en rive eller lignende haveredskab. Nu er din jord klar til at blive plantet i.

Mindre
Mere

Kategorier