Excentersliber

Excentersliber

4 varer
Viser 1 - 4 af 4 produkter

Excentersliber

Når man umiddelbart kigger på en excentersliber ligner det en maskine med en roterende slibesål, men det er faktisk ikke hele sandheden. Ud over at rotere bevæger sålen på dette værktøj sig også frem og tilbage. Det giver den fordel at excentersliberen ikke så let laver slibemærker i træet under brug, men giver et mere ensartet r...

Excentersliber

Når man umiddelbart kigger på en excentersliber ligner det en maskine med en roterende slibesål, men det er faktisk ikke hele sandheden. Ud over at rotere bevæger sålen på dette værktøj sig også frem og tilbage. Det giver den fordel at excentersliberen ikke så let laver slibemærker i træet under brug, men giver et mere ensartet resultat.

Mange vil huske fra deres tid i sløjdlokalet at man ikke nødvendigvis fik ros for at slibe på tværs af træets årer, og det er præcis derfor at excentersliberen er en så udbredt et stykke værktøj. Når der slibes i flere retninger på samme tid, får man lettere et ensartet resultat og desuden risikerer man ikke så nemt at lave fordybninger på et enkelt sted.

Sandpapir til excentersliberen

For at gøre det nemt for brugere af excenterslibere er alle moderne maskiner udstyret med en slibesål med velcro belægning. Det gør det nemt og ikke mindst hurtigt at skifte fra grovere til finere sandpapir undervejs i slibearbejdet.

Er man professionel håndværker eller bruger man bare excentersliberen ofte, vil man på et tidspunkt erfare at velcrobelægningen ikke længere kan holde sandpapiret fast. Så er man nødt til at købe en ny slibesål og her skal man sørge for at få fat i den originale, da der p.t. ikke er en fastlagt standard for disse.

Sikkerhed ved slibearbejdet

Mange nyere excenterslibere er desuden udstyret med udtag til støvsuger, så man kan fjerne det meste støv undervejs i slibeprocessen. Helt generelt anbefales det ved alt slibearbejde at bære støvmaske, så støv fra maskinen ikke finder vej til lunger og luftveje.

Mindre
Mere

Kategorier